Het voortschrijden der jaren

In 1998 ben ik gestart met SSC. Nu, precies 20 jaar later doe ik met gemengde gevoelens het licht uit en trek de SSC deur dicht. Het voortschrijden van mijn jaren en de aard van het bedrijf nopen mij ertoe.

Overigens zal ik wel af en toe op deze plek een blog blijven publiceren.

Vele honderden projecten op het gebied van risico’s en ongevallen met acuut gevaarlijke stoffen zijn uitgevoerd. HAZOP, SIL, QRA, LOPA, Tripod, you name it.  Ik ben al enige tijd nog het enige personeelslid. Het is een boeiend vakgebied waarin we als SSC ons steentje hebben bijgedragen. In alle bescheidenheid: wellicht hebben we hier en daar een ongeval kunnen voorkomen. Maar ik ben realistisch genoeg om te weten dat veiligheid een weerbarstig onderwerp is, een voortdurende strijd.

Bedankt!

Het voormalige SSC personeel, klant bedrijven en vooral de mensen in de bedrijven waarmee we werkten: bedankt voor de samenwerking. Ik heb het als zeer plezierig ervaren. Onze vele cursisten op onze HAZOP, SIL en Tripod trainingen: bedankt voor uw enthousiaste deelname en feedback. En zo kan ik nog even doorgaan.

Klik op figuur om te vergroten

Tot slot kort iets over het ontstaan van SSC, verweven met mijn loopbaan.

Geschiedenis

In 1981 maakte ik na 6 jaar de overstap van Shell in Den Haag naar TNO in Apeldoorn. Naar de Divisie Maatschappelijke Technologie (!), afdeling Industriele Veiligheid. In 1994 weer terug naar Den Haag, maar nu naar AEA Technologie (UK). Toen (in 1998) vroegen TNO en Yokogawa me om een onafhankelijke veiligheidsconsultancy BV op te zetten en deze ook te leiden. Aandeelhouders werden TNO en Yokogawa. Terug naar Apeldoorn dus.

Om onafhankelijkheids reden is na 1-2 jaar Yokogawa eruit gestapt. Nog veel later vond TNO de synergie met TNO onvoldoende (klopt) en heb ik het bedrijf voortgezet. Dat was in 2007. Op dat moment werd TNO SSC gewoon SSC. Deze wisseling had geen enkele invloed op de bedrijfsvoering. Die was en bleef succesvol.

 

Over Chris Pietersen

Na de studie (TU Delft) in dienst bij Shell: process control/ safety. Vervolgens bij TNO werkzaam op het vakgebied risico analyse en veiligheid. Daar gefunctioneerd als internationaal expert. Ter plaatse de rampen in Bhopal en Mexico City onderzocht. In 1993 onderscheiden als TNO Senior Research Fellow. Later lid van de Adviesraad Gevaarlijke Stoffen (AGS) en senior onderzoeker bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Thans directeur/eigenaar en procesveiligheid consultant bij Safety Solutions Consultants (SSC, een voormalig TNO bedrijf). Boek: 'De twee grootste industriële rampen' (2010). Engelstalige, versie gepubliceerd in India (december 2013).
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s