Boek Industriële veiligheid: gratis download

Met pensioen én quarantainetijd: opruimtijd. Velen van jullie hebben nu ook wellicht meer tijd voor vakliteratuur. Misschien interessant om eens te bladeren in mijn boek. Dat kan nu gratis door iedereen gedownload worden, zowel Nederlandstalig als Engelstalig.

Het boek bevat:

  • Het verhaal van het onderzoek ter plekke van de LPG-ramp in Mexico City en de ramp met het toxische gas (MIC) in Bhopal, de omstandigheden en de resultaten.
  • Informatie zoals originele tekeningen van de installatie in Bhopal.
  • Informatie over LPG-veiligheid. Zo worden diverse explosies (BLEVE’s) van LPG-tankauto’s besproken.
  • Methoden voor het analyseren van procesveiligheid als HAZOP, SIL, LOPA en Tripod worden beschreven in diverse bijlagen (met voorbeelden).

Klik op de cover van het gewenste boek en start de download. Veel leesplezier!

 

Over Chris Pietersen

Na de studie (TU Delft) in dienst bij Shell: process control/ safety. Vervolgens bij TNO werkzaam op het vakgebied risico analyse en veiligheid. Daar gefunctioneerd als internationaal expert. Ter plaatse de rampen in Bhopal en Mexico City onderzocht. In 1993 onderscheiden als TNO Senior Research Fellow. Later lid van de Adviesraad Gevaarlijke Stoffen (AGS) en senior onderzoeker bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Thans directeur/eigenaar en procesveiligheid consultant bij Safety Solutions Consultants (SSC, een voormalig TNO bedrijf). Boek: 'De twee grootste industriële rampen' (2010). Engelstalige, versie gepubliceerd in India (december 2013).
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s